Αναχώρηση Εικόνας Παναγίας Βουλκανιώτισσας.

Σε κλίμα συγκίνησης και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών συνόδεψε σήμερα το απόγευμα Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, η πόλη της Μεσσήνης, την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, από το Μετοχιακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, όπου είχε εναποτεθεί για 9ήμερο προσκύνημα, προς την Ιερά Μονή Βουλκάνου.

Νωρίτερα στον Μετοχιακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, τελέστηκε Εσπερινός και Παράκληση χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου.

Η Παναγία διήλθε με λιτανευτική πομπή τους κεντρικούς δρόμους της Μεσσήνης, οι οποίοι ήταν στρωμένοι με βασιλικό, μυρτιές και ροδοπέταλα, και κατέληξε στο Ναΐδριο της Αγίας Παρασκευής στην είσοδο της πόλης. Ακολούθως, η Ιερή Εικόνα παραδόθηκε στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, Αρχιμανδρίτη Προκόπιο Σμυρνή, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της επιστροφής της στον θρόνο της.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων της περιοχής, κ.ά.

ΠΗΓΗ: Δήμος Μεσσήνης

Ροή Ειδήσεων